Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ: Ζητάμε να λάμψει η αλήθεια, το δίκιο και το σωστό

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες βράδυ ο αρχηγός της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Κώστας Λίτσας, αναφέροντας τους λόγους που οδήγησαν στην ένσταση κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Κύριο θέμα του η προεκλογική συμπεριφορά των αντιπάλων του, ιδιαίτερα κατά τη δεύτερη Κυριακή, την οποία και κατήγγειλε και η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων η οποία -κατά την «Α.Σ.»- έχει τον συνδυασμό του κατά 15 ψηφοδέλτια μπροστά.

Συγκεκριμένα ο κ. Λίτσας ανέφερε:
«Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ο λαός του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, ακούγοντας και αξιολογώντας τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας, μάς έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τη διοίκηση του τόπου μας.
Η συμπεριφορά όμως του κ. Οικονομάκου και του συνεταίρου του στην πολιτική, νυν Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Παλατίων, κ. Ζαφείρη οδήγησαν σε έναν προεκλογικό αγώνα, ιδιαίτερα κατά τη δεύτερη Κυριακή, που στιγματίστηκε από τόνους λάσπης, ύβρεων και συκοφαντιών, προερχόμενες από τα γνωστά σε όλους blogs, με διαχειριστή τον συνέταιρο. Blogs που μετατράπηκαν σε εργοστάσια λάσπης εναντίον μας. Σε έναν προεκλογικό αγώνα που ενδεχομένως να οδήγησε ακόμη και σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σε μία πολιτική νοθεία, με υπεύθυνο τον ίδιο τον Δήμαρχο και ηθικό αυτουργό τον συνεταίρο του στην πολιτική.

Συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων, πολύ κοντά στον κ. Οικονομάκο κατέλαβαν θέσεις «κλειδιά», κατά την εκλογική διαδικασία. Ψηφοδέλτια βρέθηκαν χωρίς μονογραφή από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Ψευδή «χαρτάκια», γεμάτα συκοφαντίες πετάχτηκαν σε Παλάτια και Μαλακάσα καθυβρίζοντας τον συνδυασμό μας και τους υποψηφίους του.
Ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού έθιξε οικογένειες και ανθρώπους τίμιους και ειλικρινείς, που το μόνο λάθος τους ήταν ότι στήριξαν την «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Λασπολόγησε με το χειρότερο τρόπο, χωρίς καμία συστολή ακόμη και στις δημόσιες ομιλίες του. Έβαζε ανθρώπους να κακολογούν και να συκοφαντούν τους αντιπάλους του. Γιατί δεν είχε τι άλλο να πει. Δεν είχε πρόγραμμα κι αυτό άλλωστε φαίνεται από τη μέχρι σήμερα πορεία του.
Αντίθετα, ο κ. Οικονομάκος και οι υποψήφιοί του, αντιμετωπίστηκαν από το συνδυασμό μας με σεβασμό και με γνώμονα μόνο την πολιτική και το καλό του τόπου.
Οι λόγοι, λοιπόν, που οδήγησαν την «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στην άσκηση ενστάσεως κατά του κύρους των εκλογών, δικαίωμα που απορρέει από το Νόμο και το Σύνταγμα, ήταν, γιατί μετά από όλη αυτή τη συμπεριφορά του νυν Δημάρχου και των στενών συνεργατών του, ζητάμε τη δικαίωση, όπως κάθε συνδυασμός, αποτελούμενος από υπεύθυνους ανθρώπους, θα έπραττε.
Μετά την επανακαταμέτρηση, λοιπόν των ψηφοδελτίων η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» προηγείται σε ψήφους. Γι΄αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στη δικαιοσύνη, την οποία κι εμπιστευόμαστε απόλυτα. Το εκλογικό αποτέλεσμα πιθανόν αλλοιώθηκε με πολιτικές συκοφαντιών και λάσπης και βοηθούμενο από άτομα που δεν έχουν ηθικό φραγμό και δεν αναγνωρίζουν το δίκαιο. Με μία νοοτροπία άλλων εποχών. Θεωρηθήκαμε χαμένοι, χωρίς, ίσως, πραγματικά να είμαστε.
Το να αποζητούμε το δίκιο μας, δεν το επιλέξαμε εμείς αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο νυν Δήμαρχος χειρίστηκε τα γεγονότα. Εξάλλου το χρωστάμε στο 50% του λαού του Δήμου Ωρωπού, που μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
Η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχει αποδείξει πως σέβεται το ηθικό και αγωνίζεται για το δίκαιο. Ευχαριστούμε λοιπόν, όσους μας στηρίζουν και μας βοηθούν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αποδεικνύοντας έτσι, πως οι προσπάθειές μας αξίζουν τον κόπο. Από οποιοδήποτε πόστο στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας».

Στη συνέχεια, απαντώντας ο Κώστας Λίτσας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των συμπολιτών του, έξω από την παραπληροφόρηση που επιχειρούν τα blogs του κ. Ζαφείρη, όπως και την υποχρέωση να υπερασπίσουν τον συνδυασμό τους, τον τόπο και τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν και τους σεβάστηκαν.
Ο κ. Λίτσας χαρακτηριστικά απέφυγε να αναφερθεί στο μεγάλο θέμα της ποσόστωσης, απαντώντας πως αυτό είναι ένα τεχνικό θέμα που έχουν αναλάβει να το λύσουν οι δικηγόροι! Πάντως ανέφερε, πως οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι να ακολουθούν τους κανόνες που βάζει ο «Καλλικράτης» και αν αυτό δεν γίνεται, σίγουρα υπάρχει αδικία εις βάρος των υπολοίπων. Τόνισε μάλιστα πως «τόσο οι κανόνες του «Καλλικράτη» όσο και οι ηθικοί κανόνες, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχουν».
Για την συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο συνδυασμός τους ανέφερε πως υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες, όπως και ότι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη για συγκεκριμένο υποψήφιο του συνδυασμού του κ. Οικονομάκου και σημείωσε: «Αυτό που ζητάμε πραγματικά είναι να λάμψει η αλήθεια, το δίκιο και το σωστό. Τη δικαίωση ζητάμε».
Απαντώντας σε ερώτηση ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, ανέφερε πως «το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ο νυν δήμαρχος ήταν πως ήταν έτοιμος να κυβερνήσει αυτόν το δήμο και αυτό το ζούμε καθημερινά μέχρι σήμερα».
Σχετικά με την ένσταση με αντικείμενο το τι βρέθηκε στην επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ο κ. Λίτσας ανέφερε πως βρέθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα ψηφοδέλτια χωρίς υπογραφή, κάτι που κανονικά δεν είναι δυνατόν. Τόνισε ιδιαίτερα πως σε ένα εκλογικό τμήμα βρέθηκαν επιπλέον δέκα ψηφοδέλτια παραπάνω, από όσα είχαν γραφτεί και βρέθηκαν στο εκλογοδικείο ανυπόγραφα! Επίσης μίλησε για πολλά άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού τους, που για τους ίδιους είναι έγκυρα. Απαντώντας δε σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στο να αναφερθούν όλα αυτά που καταγγέλονται σήμερα, απάντησε πως πίστευαν πως δεν χρειαζόταν να απαντήσουν σε κανένα για ό,τι έλεγε και πως δεν είχαν καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που γινόταν από τη λάσπη και τη συκοφαντία.
Τέλος ο κ. Λίτσας ανέφερε, πως η επανακαταμέτρηση έγινε παρουσία ανθρώπων του κ. Οικονομάκου και δικαστικού εκπροσώπου και πως την ευθύνη της όλης νομικής ενέργειας της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» είχε αναλάβει η δικηγόρος Ευαγγελία Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.