Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υλοποιώντας τις αποφάσεις της περσινής Γ.Σ. και κατόπιν επίπονης και διαρκούς προσπάθειας του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, ο οποίος ως γνωστό δραστηριοποιείται για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του και τους κατοίκους στην περιοχή της «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» της Κοινότητας Αφιδνών, και με την αρωγή της Ειδικής Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κας Μαργαρίτα Καραβασίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 24-02-2011 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη σύσκεψη υπό τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Μαρία Καλτσά παρέστησαν:
• οι πρόεδροι των Συλλόγων «Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας» και «Φελλεύς» κ.κ. Κώστας Κραββαρίτης και Νίκος Πυρουνάκης,
• εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπίων από τους συνδυασμούς:
- «Όραμα Δημιουργίας του Δημάρχου Ωρωπίων κ. Ι. Οικονομάκου» ο κ. Ευάγγελος Πάντος σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αφιδνών,
- «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Β. Οικονόμου» η κ. Ελένη Καραγιάννη –Βαρνάβα δημοτική σύμβουλος ,
- «Νέος Δήμος Νέα Αρχή του κ. Ανδρέα Τσάκωνα» οι κ.κ. Κώστας Κιούσης δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Πάντος τ. υποψήφιος σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αφιδνών
• ο κ. Χρόνης Θωμόπουλος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Τα θέματα που διεξοδικά συζητήθηκαν κατά την σύσκεψη σε συνέχεια σχετικού εγγράφου της Ειδικής Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κας Μαργαρίτα Καραβασίλη προς τη ΓΓ ΥΠΕΚΑ ήταν τα εξής :
1. Η μη ολοκλήρωση των απαιτουμένων έργων υποδομής από τον οικοδομικό Συνεταιρισμό «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ» ως όφειλε στην εντός σχεδίου περιοχή «Αγίας Τριάδας» της Κοινότητας Αφιδνών.
2. Η αδυναμία της Κοινότητας Αφιδνών και κατά συνέπεια και του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπίων να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ ετησίως από έλλειψη στοιχειών ιδιοκτητών.
􀁻 ΤΘ 220, 190 14 ΑΦΙΔΝΕΣ Σελίδα 1/2 e-􀁻 ippokrateios.politeia@gmail.com
URL: http://www.ippokrateiospoliteia.gr
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Αποφ. Μον. Πρωτ. Αθηνών 656/1998
3. Η κατά παράβαση πολεοδομικών διατάξεων έκδοση ή άρνηση έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες όπως έχει διαπιστωθεί από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής.
4. Η διασφάλιση της Δημοτικής - Κοινοτικής Περιούσιας (σημερινής εμπορικής αξίας άνω των 150.000.000 €) η οποία βρίσκεται εντός της έκτασης της περιοχής που εντάχθηκε σε σχέδιο πόλης από τον οικοδομικό συνεταιρισμό και η αξιοποίηση της υπέρ των Δημοτών του νέου Δήμου την οποία όμως διεκδικούν ιδιώτες.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν και άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν είναι :
1) Η άμεση διενέργεια ελέγχου με απόφαση της Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής και έκδοση σχετικής έκθεσης αποτελεσμάτων για ενημέρωση της Υπουργού ΠΕΚΑ.
2) Η εκδήλωση των ενεργειών των άρθρων 137 παρ δ) εδάφιο εε) και 142 παρ 5β του Κ.Β.Π.Ν. από την Υπουργό ΠΕΚΑ, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του ελέγχου ολοκλήρωσης των έργων υποδομής στην εντός σχεδίου περιοχή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία» στη θέση «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» της Κοινότητας Αφιδνών.
3) Η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπίων με μέριμνα των συμμετεχόντων στην σύσκεψη Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων για λήψη αποφάσεων και περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται σε επίπεδο Δήμου σχετικά με τα παραπάνω θέματα.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.