Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Στο δρόμο του ίδιου του δημάρχου! 15 μέρες τώρα και τα λύματα τρέχουν στο δρόμο!
Ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, αρκετές φορές στη διάρκεια δημοτικών συμβουλίων, έχει δηλώσει, πως η διοίκηση του δήμου βαδίζει στο σωστό δρόμο, ανεξάρτητα αν δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, πως ήδη βλέπουν ένα έργο στον Ωρωπό, από κακό «σκηνοθέτη!» Και μάλιστα... και αυτοί ακόμη οι θεατές, που ψήφισαν γι’ αυτήν την «παράσταση»!
Λακούβες-παγίδες. Είτε σε δρόμους γειτονιάς είτε σε κεντρικούς, όπως η Λ.Χαλκουτσίου!
Ναι, ο «Καλλικράτης» είναι ένα δύσκολο «έργο»! Ναι, οι «ηθοποιοί» είναι άπειροι και το σενάριο μεγάλο! Ναι, υπάρχει μια ένσταση για το ανέβασμα αυτού του «έργου» που δεν επιτρέπει ενθουσιασμό στο «παίξιμο»! Αλλά, τουλάχιστον, ας είχαν οι πολίτες του Ωρωπού και ένα δείγμα των δυνατοτήτων όλων αυτών των συντελεστών, για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους, πως το τέλος θα έχει happy end και πολλοί θα είναι αυτοί που θα το χειροκροτήσουν.


Μέχρι σήμερα όμως, αυτό δεν έχει γίνει... και όλα δείχνουν, πως οι τίτλοι τέλους θα είναι η πιστοποίηση μιας κάκιστης αρχής! Αυτή η εικόνα, έρχεται και πληθαίνει καθημερινά τους φόβους των πολιτών. Θέλεις από την ισχνή πολιτική βούληση στη διοίκησή του, θέλεις από τους ορατούς συμβιβασμούς και τις κραυγαλέες επιλογές, θέλεις που στον Ωρωπό έχει παρεξηγηθεί η περίοδος χάριτος, ή θέλεις που όλοι του ελέγχου περιμένουν κρυμμένοι στη γωνία; Ό,τι και να είναι, ένα πράγμα δεν αλλάζει! Το μάρμαρο το πληρώνει ο Ωρωπός και τα παιδιά του! Το πληρώνουν και όσοι υποφέρουν ή παθαίνουν μέσα στην περίοδο αυτή και κανείς δεν τους υπολογίζει!


Μπαίνει ο οδηγός μέσα στις λίμνες... και δεν γνωρίζει αν θα βγει!
Δεν γυρίσαμε τα όρια του μεγάλου δήμου για να στοιχειοθέτησουμε τις θέσεις μας αυτές... Έχουμε βέβαια σκοπό να το κάνουμε. Μας έφτανε όμως σήμερα, αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, μέσα στην έδρα του δήμου! Αυτό λοιπόν και σας παραθέτουμε. Και οι εικόνες αυτές δεν είναι σημερινές... Είναι ημερών, ακόμη και μηνών!  
Η εξάλειψή τους φυσικά, σκοντάφτει πάντα σε... φτηνές δικαιολογίες!


ΘΑΥΜΑΣΤΕ και αναλογιστείτε! Που να μην υπήρχε και η θεσμοθετημένη, αλλά... ξεχασμένη, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!!!
Σπύρος Ξύλος

2 σχόλια:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ.... ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ Η ΚΛΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Οικονομάκος σίγουρα δέν τα γέννησε όλα τα προβλήματα αυτός τα βρήκε για να τα κάνει, αλλά προσπαθεί με κάθε μέσο να ισοπεδώσει ότι τυχαία ξέχασαν να κάνουν οι προηγούμενοι.
    Μου θυμίζει σε αυτό πολύ τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου άσχετα άν ανήκουν σε αντίθετα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.