Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Συνάντηση της νεολαίας ΔΗΣΩ με το δήμαρχο Ωρωπού


Την Πέμπτη 12-05-2011, o Γραμματέας Δ. Μπαλής και τα μέλη του Γραφείου της Νεολαίας ΔΗΣΩ, Γ. Μπουλέκος, Κ. Λέκκας, και Γ .Κούρτης επισκέφτηκαν μαζί με τον Πρόεδρο της Παράταξης, Βασίλη Οικονόμου, τον Δήμαρχο Ωρωπού, Γιάννη Οικονομάκο, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους του Δήμου Ωρωπού.
Η Νεολαία ΔΗΣΩ εξέφρασε κυρίως στον Δήμαρχο την ανησυχία της για την ανεργία που πλήττει όλο και περισσότερο τους νέους και πρότεινε μια σειρά από δράσεις που μπορούν ν αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που έχει αρχίσει και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ζήτησαν την διενέργεια εκλογών για σύσταση ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Ωρωπού το Φθινόπωρο του 2011 με την συγκρότηση μητρώου νέων του Δήμου. Μέχρι τότε πρότειναν την δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Νέων ως συμβουλευτικό όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού. Επιπλέον ζήτησαν την ίδρυση Κέντρου Νεότητας και αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Νεολαία ΔΗΣΩ όπως είναι η εθελοντική πυροπροστασία του Αμφιάρειου Αρχαίου Θεάτρου την Κυριακή 22/05/11.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι στον νέο Δήμο Ωρωπού οι νέοι θα έχουν πρωταρχικό ρόλο, τους συνεχάρη γι΄ αυτή τους την πρωτοβουλία και  τέλος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αναλυτικά τις πολύ ενδιαφέρουσες γραπτές προτάσεις που κατέθεσε η Νεολαία  ΔΗΣΩ.
Για το Γραφείο Νεολαίας ΔΗΣΩ
Ο Γραμματέας
Δημήτρης Μπαλής

3 σχόλια:

  1. TO ΣΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ανωνυμε θα σε παρακαλουσα να διαβασεις λιγο καλυτερα το νομο και αναλυτικα τα αρθα ενα προς ενα και να μαθεις καθε ποτε γινονται εκλογες!!!ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 8
    ΘΕΜΑ: Παράταση λειτουργίας Τοπικών Συμβουλίων Νέων

    Σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, που έχουν αναδειχθεί κατά την εκλογική διαδικασία των 22, 23, 29 και 30 Μαρτίου 2008, και τα Προεδρεία αυτών συνεχίζουν να λειτουργούν και να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, εντός των ορίων του δήμου ή της κοινότητας, όπου έχουν εκλεγεί, που σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» αποτελεί δημοτική ενότητα του νέου Δήμου. Η παράταση της λειτουργίας τους παρατείνεται βάσει του άρθρου 5, απρ. 4 του Ν. 3443/ 2006 μέχρι την ανάδειξη νέων μελών στα Τοπικά Συμβούλια Νέων.

    Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την παρούσα εγκύκλιο στους δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας, και λάβουν γνώση τα Προεδρεία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

    Η παρούσα είναι διαθέσιμη και στον ιστοτόπο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη διαδρομή: www.ypes.gr/ Περιφερειακή Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση/ Τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού/ Τοπικά Συμβουλίων Νέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.