Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ: Συμπαράσταση στους συμβασιούχους του δήμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων του δήμου Ωρωπού για δουλειά, για ζωή. Το κόμμα μας το Κ.Κ.Ε., τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ στέκονται δίπλα στο δίκαιο αγώνα όλων των συμβασιούχων των δήμων, στη πάλη τους για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για την άμεση πρόσληψη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Ήδη η δημοτική μας παράταξη από το δεύτερο κιόλας δημοτικό συμβούλιο έβαλε το ζήτημα των συμβασιούχων και τη μονιμοποίηση τους, να μπεί τέλος στην εργασιακή τους ομηρία. Σε σειρά δημοτικών συμβουλίων ζήτησε να συζητηθεί το θέμα για να πάρουν όλες οι παρατάξεις θέση πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου με την επικείμενη απόλυση τους. 
Η εφαρμογή του Καλλικράτη, που με μεγάλη χαρά και υπερηφάνια στήριξαν όλα τα αστικά και οπουρτουνιστικά  κόμματα της χώρας μας και οι αντίστοιχες δημοτικές τους παρατάξεις, - μη εξαιρουμένων και των «δήθεν ανεξάρτητων – έχει σα προμετωπίδα για τη λειτουργία των δήμων την πρόσληψη προσωπικού με μερική απάσχοληση, με μπλοκάκια, ωρομίσθιοι, 2μηνίτες, 4μηνίτες κλπ.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 28.04.2011 παίχτηκε πάλι το θέατρο της υποκρισίας από τη δημοτική αρχή αλλά και από την «αντιπολίτευση». Ενώ η πλειοψηφία και οι συνοδοιπόροι της από τη μία στηρίζουν την εφαρμογή του Καλλικράτη, που είναι μόνο μία πτυχή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα ενάντια στο λαό και που προβλέπει μισό μεροκάματο - μισή ζωή για τους εργαζόμενους συμβασιούχους των δήμων, από την άλλη με ψήφισμα ζητάνε «την οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων στο Δημόσιο- Ο δήμος να έχει το προσωπικό που χρειάζεται - Οι εργαζόμενοι να επιτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια». Και τα δύο δεν γίνονται. Ή θα είσαι υπέρ της εφαρμογής της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής και θα «πέρνεις κεφάλια» ή θα σηκώνεις ανάστημα εναντίον της, θα την αντιπαλεύεις και μαζί με τους εργαζόμενους θα ορθώνεις τοίχος ενάντια στην εφαρμογή της. Και αυτή η δημοτική αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιπαλέψει ούτε τον Καλλικράτη ούτε τις συνέπειες του! Γιατί συμφωνεί και τον εφαρμόζει κατά γράμμα.Λένε ψέματα η πλειοψηφία μαζί με την «αντιπολίτευση» ότι στέκονται δίπλα στους συμβασιούχους για την επίλυση του προβλήματος γιατί είναι αυτοί που σήμερα βάζουν πλάτη για την εφαρμογή του Καλλικράτη  και μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπει (από το φοροσαφάρι μέχρι την εμπορευματοποίηση υγείας-παιδείας-κοινωνικής πρόνοιας κ.λ.π.) . Και πάει πολύ παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της «αντιπολίτευσης» που έχουν ασκήσει για χρόνια διοίκηση, που έχουν ψηφίσει υπέρ και έχουν εφαρμόσει χρόνια τώρα το θεσμό των stage, τα μπλοκάκια, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σαν ουρανοκατέβατοι να λένε σήμερα ότι δεν είδαν και ότι δεν άκουσαν τίποτα για τους συμβασιούχους. Αλλά ακόμα και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει ούτε μία παράταξη, ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας  που να μην έχει ψηφίσει για πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκια, 2μηνα, 8μηνα, νομιμοποιώντας στη πράξη, εφαρμόζοντας τις πιο βάρβαρες σχέσεις εργασίας. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά όλοι οι έκτακτοι και οι συμβασιούχοι του δήμου μας να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να περάσουν στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό του, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Επανειλημμένα έχει προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο και διεκδικεί για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους:
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·       Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
·       Καμία απόλυση συμβασιούχου από το Δήμο & τις Δημοτικές επιχειρήσεις.
·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.