Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-6: Κακό... ποδαρικό, σε νέα αίθουσα!

Χθες, τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονιζόταν από την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου... «μνημοσύνου» της και την χωρίς έλεος επίθεση που δέχονταν οι διωκόμενοι πολίτες της, ο Ωρωπός εγκαινίαζε τη νέα αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού του συμβουλίου! Είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΛ στο Μαρκόπουλο, που έμελλε όμως να μην είχε και το καλύτερο... ποδαρικό.
Για δύο λόγους. Ο πρώτος, που ο δήμαρχος προσπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες αυτό που συνέβαινε εκείνη την ώρα στην Ελληνική βουλή και το αίτημα ψηφίσματος από την Ιωάννα Στεργίου που να εκφράζει την αγωνία του κόσμου για την καταπίεση που δέχεται και αυτό φάνηκε που δεν είχε ο δήμαρχος να δώσει απάντηση στις ορθότατες παρατηρήσεις του Ανδρέα Τσάκωνα και ο δεύτερος, που οι προσωπικές διαφορές -τελικά- δυο αρχηγών δημοτικών συνδυασμών, έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο και το εκμεταλλεύεται η "ασθενής" διοίκηση του δήμου.
Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε λάθος εδώ και αρκετά συμβούλια, με την εμμονή του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Λίτσα, να αρχίζει και να τελειώνει τον αντιπολιτευτικό του έλεγχο, στην επαγγελματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου, παραβλέποντας τις ευθύνες που έχουν απέναντί του, όπως και απέναντι σε άλλους επαγγελματίες, οι εκάστοτε αυτοδιοικητικές ηγεσίες. Δυστυχώς, όταν «επιτρέπεται» σε μια δημοτική αρχή να «βουλιάζει» τον τόπο με τις επιλογές και τις αποφάσεις της, «απαγορεύεται» σε έναν άνθρωπο να διεκδικήσει και μάλιστα νόμιμα, τον κόπο του!
Αυτή είναι μια λάθος πολιτική γραμμή, που τα αποτελέσματα τα είδαμε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και στο χθεσινό, ενώ... «απουσίαζε», όπως πάντα, η προστασία προς όλους, από την έδρα.
Το δημοτικό συμβούλιο στα βίντεο που ακολουθούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.