Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι 32 απευθείας αναθέσεις, ύψους 274.000 ευρώ, μπορούν να γίνουν αντικείμενο ιδιαίτερου ελέγχου;;


Χθες συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου με θέμα την αποχέτευση Καπανδριτίου, που ήταν και το μοναδικό θέμα του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου. Πέρασε ομόφωνα, όπως ομόφωνα πέρασε και η κατακύρωση των θέσεων της παραλίας που δόθηκαν για εκμετάλλευση σε πολίτες, κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού. Επίσης, άνοιξε και μια πίστωση 10.000 ευρώ, για να τοποθετηθεί γκαζόν σε μερικά σημεία της πλατείας Χαλκουτσίου, η οποία όμως δεν έχει ακόμη παραδοθεί από τον εργολάβο! Μια κατασκευή με τόσες άλλες ατέλειες (όπως για παράδειγμα που λιμνάζει τα νερά της βροχής), που το γκαζόν είναι ή πολυτέλεια ή...
Το ερώτημα που τίθεται όμως με την οικονομική επιτροπή είναι, αν οι 32 απευθείας αναθέσεις, ύψους 274.000 ευρώ, μπορούν να γίνουν αντικείμενο ιδιαίτερου ελέγχου... για την ιδιαίτερη ευκολία που δίνονται και μερικές φορές έως και προκλητικά. 


Τον έλεγχο αυτό δεν επιχείρησε να τον κάνει ποτέ η αντιπολίτευση σε επίπεδο αρχηγών, πλην των περιπτώσεων αντίδρασης και καταψήφισης από τα μέλη της στην επιτροπή (Ευάγγελο Καλύβα, Ελένη Βαρνάβα και Δημήτρη Κιούση), που αυτό όμως φάνηκε πως δεν ενοχλεί στο ελάχιστο τη δημοτική αρχή του προέδρου της Γιάννη Οικονομάκου, αφού η «πλειοψηφία» του περνά τις επιθυμίες της.
Αποδέχθηκε λοιπόν η οικονομική επιτροπή το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις θέσεις στην παραλία του Μαρκόπουλου, με μια λογική εντελώς λανθασμένη! Ούτε βοηθά ουσιαστικά τους ανθρώπους εκείνους που κάνουν μια επένδυση στις παραλίες του Ωρωπού, ούτε και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Μια λογική του πρόσκαιρου ευκαιριακού εσόδου, χωρίς δημοτικό σχεδιασμό και μελετημένες δημοτικές παροχές που θα βοηθήσουν άμεσα και μακροπρόθεσμα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη φιλοσοφία ανάπτυξης ενός δήμου που έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει στον τουρισμό, που θα φέρει ανάκαμψη και θα δώσει ελπίδα στο τοπικό οικονομικό αδιέξοδο.
Σήμερα  η δημοτική αρχή, προσφέρει ΜΟΝΟ θαλασσινό... χαλίκι και στους επενδυτές και στους ντόπιους επαγγελματίες, χωρίς να έχει σχεδιάσει καμιά υποδομή (οριοθέτηση των προσφερόμενων χώρων, δημοτικών αποδυτηρίων, υπηρεσίες παραλίας κ.λ.π.) και με μοναδική της παρέμβαση την... αφαίρεση και των ελάχιστων ντουζιέρων που υπήρχαν από την προηγούμενη κοινοτική αρχή.
Αποτέλεσμα της λογικής αυτής είναι, η μηδενική εξυπηρέτηση του πολίτη-επισκέπτη από την Αρχή του τόπου, η πλημμελής -λόγω της προχειρότητας της διοίκησης του δήμου- εξυπηρέτηση του από τους επενδυτές της παραλίας και η ταλαιπωρία των ντόπιων επαγγελματιών, που καλούνται να εξυπηρετήσουν δυσανάλογο αριθμό ανθρώπων, από αυτόν που αντέχει η δυνατότητά τους και η... ανθρώπινη αντοχή τους! Η δημοτική πρόβλεψη και φροντίδα, απουσιάζει παντελώς!!! Σκέψη της... μόνο με το δώρο του Θεού, τη θάλασσα του Ωρωπού, να πάρουμε λεφτά!!! Μια φιλοσοφία, που υπογραμμίζει το... «Όραμα και Δημιουργία» του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.