Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 6-7-11: Ομοφωνία... σε όλα!

Με απούσα την αντιπολίτευση κατά τα 2 τρίτα (παρών ήταν μόνο ο εκπρόσωπος της «Δυναμικής Πολιτείας» Ευάγγελος Καλύβας), πέρασαν ομόφωνα 22 θέματα της οικονομικής επιτροπής και 4 έκτακτα. Η συνεδρίαση αυτή τη φορά ήταν εντελώς τυπική και δεν συμπλήρωσε ούτε ώρα, απουσιάζοντας του Δημήτρη Κιούση -ιδιαιτέρως- και της Ελένης Βαρνάβα, που επιμένουν στον έλεγχο.
Η οικονομική επιτροπή αυτή, δίνει πολύ καλό μηνιάτικο σε ένα δημότη, που διαθέτει 6-10 στρέμματα πλησίον Μαλακάσας και Πολυδενδρίου, αφού του τα νοικιάζει προς 2.000 το μήνα! Εκεί έχει επιλέξει η δημοτική αρχή να κάνει... σταθμό μεταφόρτωσης! Η αρχική απόφαση ήταν πως θα το νοίκιαζε 2.000 ευρώ ανά στρέμμα και χρόνο, δηλαδή 12-20 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, πάμε κατευθείαν για τον ίδιο χώρο στα... 24 χιλιάρικα, ας είναι και 6 στρέμματα (διπλασιασμό της τιμής)!!!
Τα τέσσερα θέματα που ήρθαν εκτός ημερησίας ως κατεπείγοντα ήταν: Η επισκευή του φωτισμού στην παραλία Μαρκοπούλου, που από βλάβη που δεν την εύρισκαν μήνες -όπως είπε ο δήμαρχος- γίνεται πλήρης αλλαγή του συστήματος, αφού όλα ήταν χαλασμένα! Τι αλήθεια έψαχναν... μήνες, όταν δεν λειτουργούσε τίποτα;  Η αγορά καμπινών (5) για τους λουόμενους στην ίδια παραλία (το θέμα ήρθε για αγορά μίας), η προπληρωμή για τα έξοδα μεταβίβασης των οχημάτων-δώρο του ΔΕΣΦΑ και το άνοιγμα λογαριασμού για προμήθεια σκυροδέματος (μπετόν) για όλο το χρόνο και για όπου αυτό χρειαστεί. Φυσικά, τουλάχιστον το τελευταίο, δεν μπορούσε να περάσει ως κατεπείγον.
Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό - αποψίλωση κοινοχρήστων χώρων προϋπολογισμού 73.800 ευρώ, με 4% έκπτωση του εργολάβου, όπως επίσης και ο διαγωνισμός για την μετατροπή της μέχρι πρότινος αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου σε γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας (52.000 ευρώ), με 7% έκπτωση!
Η συνεδρίαση, όπως και η προηγούμενη και η χθεσινή της επιτροπής ποιότητας ζωής, έγινε μέσα στο γραφείο του δημάρχου, το οποίο είναι... απαγορευτικό για κάποιους δημότες που θέλουν να παρακολουθήσουν, λόγω στενότητας χώρου. Δεν νομίζουμε να γίνεται επίτηδες. Παρών σήμερα ήταν και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Λίτσας, ο οποίος ήταν και ο μόνος που σε ορισμένα θέματα ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις και λογικό ήταν, κάποια στιγμή να ενοχληθεί ο πρόεδρος, αλλά είχε την ευγένεια, να μην το δείξει αυτή τη φορά!
Όπως προαναφέραμε, όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα, αν και πολλά είχαν ερωτηματικά,  όπως για παράδειγμα η απευθείας ανάθεση της αποκομιδής  των απορριμμάτων Καλάμου με 20.000 ευρώ το μήνα, που ήδη εδώ και μέρες έχει αρχίσει, πριν υπογραφεί καμιά σύμβαση, με τα αυτοκίνητα του δήμου!!! Αλλά ήταν και ευδιάκριτη η βιασύνη να περάσουν ορισμένα -ιδίως των διαγωνισμών- ακόμα και από τον μόνο εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης! Κανείς δεν ζήτησε να μάθει, ούτε πόσοι έλαβαν μέρος!
Η συζήτηση που έγινε, βρίσκεται στα βίντεο που ακολουθούν

3 σχόλια:

  1. ΝΑΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το ΓΠΣ του Καλάμου ούτε λόγος να γίνεται εφόσον (ελέω δημάρχου) βρίσκουν διάφορους τρόπους και δικαιολογίες ώστε να μην προχωρήσει - ποιους άραγε να συμφέρει κάτι τέτοιο;
    Το αντίθετο όμως συμβαίνει και κάνουν όλοι τουμπεκί για να πληρωθεί (πάση θυσία) το ποσό των 10.000€ ως ενοίκιο οικοπέδου για χρήση ΠΑΡΚΙΝΓΚ στους Αγ. Αποστόλους. Αυτό λοιπόν το οικόπεδο δεν έγινε και δεν λειτούργησε ποτέ ως ΠΑΡΚΙΝΓΚ γιατί απλούστατα είναι υδροβιότοπος.

    Δύσμοιρε Έλληνα πολίτη πλήρωνε την άγνοιά σου γιατί κάποιοι συνεχίζουν ΜΑΖΙ να ΤΑ ΤΡΩΝΕ.

    Θα επανέλθουμε επί του θέματος γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με σκοπό τον πλουτισμό κάποιων και βέβαια όχι ανωνύμων.

    ΟΞΥΛΗΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΞΥΛΗΚΤΕ και εσύ έβαλες ένα χεράκι να γίνει αντιδήμαρχος ο Βλάχος και πρόεδρος ο Νικολάου.
    Και εσύ σιωπάς τόσο καιρό με όσα έκτροπα συμβαίνουν στον Κάλαμο.
    Όπως και όλο το Δημοτικό συμβουλίου και ειδικά η αντιπολίτευση σιωπά με ότι συμβαίνει στον Κάλαμο( πλήν ελαχίστων).
    Ο κ. Δήμαρχος τα γνωρίζει όλα που συμβαίνουν Κάλαμο και σιωπά.
    Αν είναι μονόδρομος ο Εισαγγελέας θα το δείξει η Ιστορία.
    Η Ιστορία του Καλάμου τους έγραψε πάντως σαν τους χειρότερους Κυβερνήτες που είχε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.