Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Για ποιον λόγο φρενάρουν το Γ.Π.Σ. Καλάμου;;; - Θέλουν να αλλάξουν τον νόμιμα επιλεγμένο μελετητή;;; - Γιατί ρίχνουν την ευθύνη στο... αναρμόδιο τοπικό συμβούλιο Καλάμου;;;

«Δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί η σύμβαση αν δεν συμφωνήσει το τοπικό συμβούλιο ΔΕ Καλάμου, το οποίο φέρεται να έχει αντίρρηση με την εκπόνηση μελέτης ΓΠΣ για την ΔΕ Καλάμου», ήταν η δικαιολογία του αντιδήμαρχου Βαγγέλη Ηλιάσκου, για να «ωραιοποιήσει» την άρνηση της δημοτικής αρχής, να προωθήσει τη διαδικασία υπογραφής σύμβασης μεταξύ δήμου και αναδόχου, για την έναρξη των εργασιών εκπόνησης της μελέτης! Ο κ. Ηλιάσκος, ο οποίος στις 20 του περασμένου Μαΐου, είχε ενημερώσει το μελετητικό γραφείο, για τις θετικές προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσουν το έργο!
Το τοπικό συμβούλιο Καλάμου όμως, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ με αυτό το θέμα προς συζήτηση, ούτε είναι αρμοδιότητά του να αποφασίσει ή να διακόψει ένα τέτοιο έργο, παρά μόνο να εκφράσει την άποψή του! Για το λόγο αυτό και μόλις έγινε γνωστή η παραπάνω απάντηση, φέρνει το θέμα προς συζήτηση εντός της εβδομάδας που έρχεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όμως, συνεδρίασε η δημοτική ομάδα του δημάρχου και αποφάσισε το «φρένο» αυτό στον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό (ΓΠΣ) Καλάμου!
Τι συμβαίνει λοιπόν και η δημοτική αρχή Ωρωπού, θέλει να ακυρώσει μια νόμιμη διαδικασία, η οποία άνοιξε με προκήρυξη διαγωνισμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλάμου στις 7-7-2009 και ολοκληρώθηκε με την έγκριση του αποτελέσματός του από την προηγούμενη δημαρχιακή επιτροπή του τ. δήμου Καλάμου με απόφαση ανάθεσης στις 28-12-2010 και απόφαση νομιμότητάς της από τον Γ.Γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής στις 19-4-2011;;;
Για όλα τα παραπάνω, η εταιρεία η οποία έχει κερδίσει με τον διαγωνισμό το έργο, έστειλε υπόμνημα με πολλούς αποδέκτες, που μεταξύ αυτών είναι ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας(;) Βαγγέλης Ηλιάσκος, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού, ο αντιδήμαρχος Καλάμου Δημήτρης Βλάχος, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλάμου, υπουργείο και αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑΜΟΣ....με ευθύνη δημάρχου, αφού καλύπτει και τον βλάχο αλλά και τους νικολάου-κολιαστάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.