Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ: Άκυρη η δαπάνη για το ταξίδι της Γερμανίας - Ξεπέρασαν την προσπάθεια που έκανε ο Παναγιώτης Πέππας

Χθες 28 Απριλίου, σε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με θέματα που δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως έκτακτα -αλλά ως έκτακτα ήρθαν-, ψηφίστηκε αυτό για τους συμβασιούχους του δήμου και το άλλο ακυρώθηκε, αφού, το ταξίδι στη Γερμανία θα γίνει με προσωπικά έξοδα όσων το πραγματοποιήσουν. Στο χθεσινό συμβούλιο, που χρέη δημάρχου έκανε ο αντι-δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος, σημειώθηκαν αρκετές εντάσεις. Μία από αυτές, ήταν και μεταξύ του προεδρείου και του συμβούλου της συμπολίτευσης, Παναγιώτη Πέππα, ο οποίος, από την αρχή της δημοτικής περιόδου, έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, έχει θέσεις και προτάσεις, αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που οφείλει και η δημοτική αρχή, αλλά και η επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα αυτό.
Ο κ. Παναγιώτης Πέππας, έκανε μετά τη λήξη του συμβουλίου, την παρακάτω δήλωση στην εφημερίδα μας:
«Εγώ έκανα μια παρουσίαση στις 7 Ιανουαρίου στο δημοτικό διαμέρισμα Καλάμου, παρουσία πολιτών, αντιδημάρχων και μελών της αντιπολίτευσης. Φέραμε εκεί πραγματικά λύματα από βυτιοφόρο και διαπιστώσαμε πραγματικά πως δεν υπήρχαν οσμές με μια τεχνολογία που μας παρουσίασε μια συγκεκριμένη εταιρεία. Καλό θα ήταν να έλθουν και άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για το δήμο μας, να μας κάνουν έτσι τις παρουσιάσεις, μπροστά στο κοινό, όχι με προσπέκτους. Με πραγματικότητα. να ξέρουμε τι μας γίνεται. Να μάθει και ο κόσμος, να έχει μια συγκεκριμένη άποψη τι σημαίνει επεξεργασία λυμάτων, τι σημαίνει καθαρό νερό, καθαρό περιβάλλον, καθαρός Ευβοϊκός, καθαρή γη. Αυτό είναι και το συμφέρον το οικονομικό που θα αποκομίσει η περιοχή, έχοντας ποιότητα στις αγροτικές τους καλλιεργείς, έχοντας ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα με σταθερά καθαρό, ποιοτικό νερό αποστειρωμένο και φυσικά με το ίδιο το βιοκαύσιμο που θα παράγεται, θα μπορεί να λειτουργήσει και οικονομικότερα για τον πολίτη και για το συμφέρον του τόπου. Στην παρουσίαση αυτή τότε, όλοι, είχαν πει να πάρουμε ένα πούλμαν μετά δυο εβδομάδες, γιατί τότε γίνονταν οι επιτροπές στο δήμο και περιμέναμε και το αποτέλεσμα της ένστασης για το εκλογικό αποτέλεσμα και να πάμε να δούμε σε δυο δήμους που έχει γίνει, Καρύστου και στην Κρήτη, τη λειτουργία τους και το αποτέλεσμα της νέας τεχνολογίας με υδροδιάλυση. Η μέθοδος «βάκουμ», είναι για το δίκτυο και εκεί θα πρέπει να προσέξουν, γιατί όταν υπάρχουν υψομετρικά, έχει δύσκολη λειτουργία. Είναι για επίπεδες περιοχές. Κάθε εταιρεία εξάλλου, πρέπει να υπογράψει ποινική ρήτρα σε περίπτωση οσμής, που είναι το βασικό.


Αν οι φίλοι μου θέλουν τώρα να πάνε στη Γερμανία, πρέπει να σκεφτούν την αυξομείωση του πληθυσμού, διότι εκεί έχουν έναν σταθερό πληθυσμό και εδώ, άλλον τον χειμώνα και πολλαπλάσιο το καλοκαίρι. Αν αυτό δεν προβλεφθεί, ρωτήστε όλους τους επιστήμονες, το έργο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει!


Η αντίθεσή μου σήμερα με το θέμα που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο είναι, ότι προτού πάνε οι συνάδελφοί μου στη Γερμανία, θα έπρεπε να πάρουμε το πούλμαν και να είχαμε πάει στην Κάρυστο ή στην Κρήτη. Αυτή ήταν η διαφωνία μου, ότι ξεπερνάς ένα δημοτικό σύμβουλο που έκανε την προσπάθειά του».
Λεπτομέρειες του συμβουλίου σε ανάρτηση που θα ακολουθήσει.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

    ΠΕΡΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

    http://opelasgos.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.