Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Αγιασμός για τα δυο πυροσβεστικά που παραχωρήθηκαν στους εθελοντές-δημότες δασοπυροσβέστες


Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, φύλακες του δασικού πλούτου της Ιπποκρατείου Πολιτείας, αλλά και της Πάρνηθας, έκαναν σήμερα τον καθιερωμένο Αγιασμό για τα δυο πυροσβεστικά οχήματα που τους παραχώρησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Τα δυο αυτά «όπλα», στο πολύ σημαντικό έργο που κάνουν οι δημότες-εθελοντές, θα παραμείνουν για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στη διάθεσή τους. Τα παρέλαβαν χθες Παρασκευή και σήμερα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας του οικισμού, ευχήθηκαν μια περίοδο χωρίς φωτιές.
Να σημειώσουμε πως για όλα αυτά, η δημοτική αρχή του Ωρωπού δεν έχει καμιά συμμετοχή! Ήταν απούσα και στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου -έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μόνο την παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πάντου. Η πολιτική προστασία του δήμου δεν υπάρχει, οι δυο σύμβουλοι, μέλη του Συνδέσμου Πάρνηθας, δεν ασχολούνται και όλα επαφίενται στις σωτήριες υπηρεσίες των εθελοντών.

Ο χαριτωμένος μικρούλης, σε μερικά χρόνια θα είναι και αυτός ένας εθελοντής-δημότης, φύλακας της φύσης.
Ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Ψωμιάδης, ένας από τους σημερινούς δημότες-εθελοντές δασοπυροσβέστες.
 

1 σχόλιο:

  1. Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη

    Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη καθιερώθηκε στη χώρα μας με το Ν. 1951/1991.Η αποστολή του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών και της περιουσίας αυτών και του κράτους από τους κινδύνους των πυρκαγιών, των πλημμυρών, των σεισμών και των λοιπών θεομηνιών και ατυχημάτων.
    Το έργο του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι τιμητικό και άμισθο.
    Ο θεσμός μπορεί να υλοποιηθεί με την ίδρυση εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών σε Δήμους, Κοινότητες και Συνδέσμους Δήμων και Κοινοτήτων. Εθελοντικοί μπορούν να συσταθούν με κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, σε Δήμους, πολυάνθρωπες Κοινότητες ή Συνδέσμους Κοινοτήτων που μπορούν να διαθέσουν ένα εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα, κατάλληλο χώρο για την στέγασή του και τουλάχιστον είκοσι Εθελοντές Πυροσβέστες.
    Σε κάθε Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό που θα ιδρύεται θα υπηρετούν και τρεις (3) επαγγελματίες πυροσβέστες απαραίτητοι για τη Διοίκηση, το συντονισμό και την εκπαίδευση των εθελοντών πυροσβεστών.

    Μπράβο λοιπόν στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, φύλακες του δασικού πλούτου της Ιπποκρατείου Πολιτείας της Κοινότητας Αφιδνών που παρουσιάζεται!!!.

    Τηρούνται οι προϋποθέσεις όμως της ισχύουσας νομοθεσίας στο θέμα που παρουσιάζεται ;

    Αν ναι που είναι στην εκδήλωση οι επαγγελματίες πυροσβέστες απαραίτητοι για τη Διοίκηση, το συντονισμό και την εκπαίδευση των εθελοντών πυροσβεστών;

    Αν όχι (δεν τηρούνται) οι προϋποθέσεις τι εκπροσωπεί η παραπάνω κίνηση και ποια είναι η αξιοπιστία της για την επιτυχία στο έργο που εθελοντικά έχει αναλάβει, πέρα από την προβολή ορισμένων προσώπων.

    Ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας δεν συμμετέχει στη Πυρασφάλεια της περιοχής ;...
    γιατί σίγουρα στην παραπάνω εκδήλωση δεν συμμετείχε ;...

    Θα παρουσιάσετε και την δράση του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας για την Πυρασφάλεια ή αυτοί οι εθελοντές αναγνωρισμένοι από την Πολιτική Προστασία (αρ. μητρώου 67/2008)θα μείνουν στην αφάνεια για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.